the latest toughs.

tjugotre.

Kategori: musik.

 
jag upptäckte att jag hade en del pengar över och tänkte således det varje normal människa tänker vid ett sånt tillfälle, nämligen: nu måste jag köpa något! var först nära på att köpa buffy-boxen (för sjuhundra kronor), men hejdade mig. (en vacker dag ska du bli min.). det blev istället något jag inte köpt på ganska länge: skivor!
 
radiohead - ok computer, florence + the machine - lungs, postal service - give up, damien rice - o, the strokes - room on fire samt band of horses - everything all the time.
 
jag kan vara en av de sista människorna som faktiskt fortfarande köper cd-skivor. jag är förvisso den enda jag känner som köper dvdboxar av tvserier också. så himla laglydig. fast det är inte ens det det handlar om. det är snarare att jag gillar att ha något fysiskt att ställa i bokhyllan, ungefär.
 
vad mer? hängde med alex igår, det var fantastiskt fint, som alltid. idag har jag ätit en efterlängtad sallad från café 2000 och sen fått världens magknip och illamående. inte så fint det. roade mig med att se glee (inte så mycket att säga om det mer än VAR ÄR SAMUEL LARSEN?! var ska jag rikta min ilska? känner att jag vill rasa lite.) samt amazing race (inte så mycket att säga om det mer än heja joey och meghan! och att max verkar vara världens douche. föga förvånande att jag tycker det med tanke på att han indentifierar sig som en konservativ republikan vars favoritpresident är ronald reagan.).
 
 
 

tjugotvå.

Kategori: allmänt.

 
 
jag har inte enbart tvserienördat mig idag, hör och häpna. jag har även hängt med mina två favoritmän och spelat rock band. 
 
<3.
 
det var väldigt fint det. även om det uppenbarligen inte är min starkaste sida när det kommer till tvspel.
 
 
 

tjugoett.

Kategori: tv.

 
 
dagens nörderi:
 
vikings 1x08 - gillade att det utspelade någon helt annan stans än det brukar. men jag blev väldigt förvånad över att ragnar var beredd att offra athelstan till gudarna. i övrigt gillade jag verkligen hur de skildrade hela offrings-scenen. jag var beredd på att blunda med tanke på hur många djur som skulle avrättas. men det gjordes på ett estetiskt tilltalande sätt, utan att vara brutalt. (men fortfarande väldigt, väldigt blodigt.) och just det, rollo är en riktig gris.
 
game of thrones 3x04 - gnällde för alex innan idag om att det började bli lite för rörigt för min smak. men detta avsnittet var fantastiskt. det påminde mig om varför jag faktiskt älskar den här serien. när jag såg den första scenen insåg jag att det nog var första gången jag verkligen tyckte synd om jaime. det är inte mycket som går hans väg just nu. hm, vad mer. att ingen tog livet av den vidriga craster tidigare förvånade mig. och joffrey var hilarious när han pratade om döda targaryens. och apropå targaryens, drakaction! som jag förutspådde så slaktade hon de vidriga männen och fick tillbaka sin drake (som brände ner staden.). man kan ju inte annat än älska den kvinnan.
 
hemlock grove 1x05 - och här börjar saker bli riktigt märkliga. jag gillar att serien har en övergripande obehaglig stämning, utan att vara allt för in your face-äcklig. men peters kusins ögon efter att hon hade ätit larven som legat i burken med den döda tjejens tarmar (haha, inser hur sinnessjukt det måste låta för någon som inte ser serien.) kommer jag att drömma mardrömmar om. nästan mer obehagligt än den vidriga ormen i första avsnittet. och jag har faktiskt aldrig sett bill skarsgård i något innan, men jag uppskattar honom väldigt mycket. mer än jag trodde att jag skulle göra. sexscenen när han skar upp sitt bröst med ett rakblad var alldeles lagom creepy. 
 
 
 

tjugo.

Kategori: tv.

 
 
jag hade egentligen lovat mig själv att inte påbörja någon ny tvserie förrän jag var klar med lost samt six feet under (herremingud vad seg tredje säsongen är.) men såg att hemlock grove kommit ut på netflix så kunde inte riktigt hålla mig.
 
det är svårt att säga så himla mycket om den när jag bara sett två avsnitt. det känns som att denna typ av tvserie (scifi/supernatural) behöver få lite tid på sig innan man riktigt kommer in i själva mytologin. tycker dock att den är ganska snygg, gillar fotot. 
 
i rollerna finns bland annat lili taylor (som jag känner igen från just six feet under.) samt bill skarsgård. alexander spelar vampyr (true blood), gustaf är viking (vikings), så det ska bli intressant att se vad bills karaktär visar sig vara. 
 
när jag insåg att man skulle få se peter bli varulv så tänkte jag: här kan vi gå teen wolf-vägen med ganska så fruktansvärd make-up (har dock vant mig, två säsonger senare. kommer däremot aldrig vänja mig vid hur de springer.) eller så kör man vampire diaries-stil med en varg helt enkelt. och det blev det sistnämnda, bara det att vägen dit var något mer köttig än i vampire diaries. 
 
och apropå äckliga saker. det vidrigaste var ormen som åt på sin egen svans (om man nu kan kalla det svans.). uh. som jag sa till anne: varför alltid, alltid ormar?! varför aldrig kattungar? 
 
men overall tror jag att det kan bli riktigt bra, bara man ger serien en chans att utveckla sig och avslöja mer av den övernaturliga mytologin.
 
trailer:
 
 
 
 

nitton.

Kategori: kläder.

 
internetshoppade ju kläder för första gången i mitt tjugofyraåriga liv för några veckor sen. köpte två långklänningar, den första är den randiga ett par inlägg ner. och den andra kom igår. känner att det inte är bra för min plånbok att det gick så smärtfritt.
 
från h&m.
 
 

arton.

Kategori: allmänt.

dagens visdomsord: burgare och öl gör alltid allt bättre.

sjutton.

Kategori: allmänt.

dagens aktivitet: (ja, jag vet att det är jättefint väder.)
 
 
 
 

sexton.

Kategori: tv.

 
 
mitt senaste tv-tittande:
 
vikings 1x07 - känner att den engelska kungen fick skylla sig själv lite när han försökte lura dem. det är intressant, för man "hejar på" och sympatiserar med ragnar och övriga vikingar, när man egentligen vet att det finns inga good guys i den här historian. (antar att den känslan kommer bli ännu mer påtaglig när jag börjar se dexter.) jag gillar verkligen ladgerda, hoppas att hon får mer utrymme i de återstående avsnitten. och hoppas också på att få se ragnars och athelstans relation utvecklas mer. 
 
the following 1x08 - mycket intressant att se joe i sitt lilla sekt-hus istället för i fängelset. att han och emma skulle ligga med varandra var ju inte direkt någon högoddsare. scenen när joe tar livet av charlie var något av det mest absurda jag sett på tv på länge. men det passade in i sammanhanget och visade bara hur sjuka dessa människor faktiskt är. 
 
veep 2x01 - jag är glad att andra säsongen börjat och den började minst lika bra som den förra slutade. julia louis-dreyfus är en helt fantastisk människa och hon passar så himla bra i rollen som selina. 
 
mike: -you can't reason with him, it would be like explaining supertramp to a comodo dragon.
selina: -i don't know what those words mean, mike. are you in the middle of some sort of an aneurysm?
 
 
 

femton.

Kategori: tv.

 
 
måste skriva lite om gårdagens game of thrones. (så spoileralert utfärdas här för alla som inte sett 3x03 än. och alla som inte sett lost s03, fringe s01 eller vampire diaries s01 och planerar att göra det.)
 
två saker. den första: att daenerys bytte bort en av sina drakar. jag anar dock att det antagligen finns någon catch här. antingen att hon kommer slakta hela staden med hjälp av sin nya crazy armé och ta tillbaka den. eller att drakarna endast kan lyda henne.
 
och den andra! herregud vilken chock sista scenen var. men som jag sa till anne, det är fortfarande bara den näst mest chockerande stympningsscenen som involverar en hand. säsongsavslutningen på första säsongen av vampire diaries tar priset där. har aldrig förr, eller senare för den delen, blivit så genuint chockad och överraskad av något i någon tvserie.
 
och när vi ändå är inne på stora chocker. kommer spontant att tänka på två andra scener. den första är i fringes första säsongsavslutning. när man får se walter på kyrkogården, och kameran vänder runt och man får se vems grav det är han besöker. såg verkligen inte den komma överhuvudtaget.
 
och klassikern såklart, från lost. sista avsnittet på tredje säsongen, när jack säger till kate "we where never supposed to leave. we have to go back, kate!" och man bara, herregud detta är en flashforward, inte en flashback som vanligt. 
 
 
 

fjorton.

Kategori: allmänt.

 
 
dagens visdomsord: att hänga med cirka världens bästa människa gör alltid allt lite bättre.
 
 
 
invigde min nya långklänning, dagen till ära.
 
 
 

tretton.

Kategori: allmänt.

 
avd. saker jag fnissar lite åt:
 
 
 
 

tolv.

Kategori: allmänt.

 
denna helg blandade och gav verkligen.
 
bra grejer: 
fölsisfest hos martina.
möllanhäng med fina vänner på ett nytt, göttigt ställe.
den flottiga pizza jag precis åt, i ett svep ungefär.
 
 
jonas på balthazar.
 
 
 
mindre bra grejer:
min fullständigt omänskliga avgrundsångest. (det är tur, för alla inblandade, att jag ska till min psykolog imorgon.)
att så fantastiska människor kan må så fruktansvärt dåligt. (obs: pratar ej om mig själv.)
 
 
 

elva.

Kategori: allmänt.

 
saker jag och anne spelat idag:
mariokart. (gamecube.)
kasta gris.
yatzy.
bezzerwizzer underhållning.
 
saker jag fått spö i idag:
mariokart. (gamecube.)
kasta gris.
yatzy.
bezzerwizzer underhållning.
 
 
 
kul liv.
 
 

tio.

Kategori: allmänt.

 
det är inte alltid så himla lätt att visa sin uppskattning för människor. men alex, för att använda en elva år gammal (gud, vi är gamla.) klassiker:
 
 
grâce à toi à nouveau je respire.
 
 
 

nio.

Kategori: allmänt.

 
kan inte förstå att det snart har gått fyra år sen jag träffade dig för allra sista gången.
 
det känns som att det var igår, samtidigt som det känns som att det var för evigheter sen.
 
 
 
 
 
 

åtta.

Kategori: tv.

dagens serieskörd:
 
 
game of thrones 3x02 - i de två tidigare säsongerna har jag hatat joffrey. och ja, det gör väl alla. men jag har aldrig någonsin hatat en karaktär så mycket. jag önskade honom endast ond, bråd död. men nu har jag faktiskt börjat uppskatta karaktären, även om jag inte gillar honom ett dugg mer. detsamma gäller för jaime, som jag dock inte hatade lika intensivt innan. i övrigt hoppas jag på mer drakaction och mer av de övernaturliga inslagen i resten av säsongen. 
 
vikings 1x06 - vikings är nog min absoluta favorit av de serier som började den här säsongen. (goda tvåor: arrow, revolution och the following). och detta avsnitt var definitivt det bästa hittills. jag är så tacksam för att åtminstone några serier vågar think outside the box och göra något oförutsägbart. (eller som jag kallar det: "att ned starka någon", efter det öde han gick till mötes i första säsongen av game of thrones vilket var ungefär den största chocken någonsin, eftersom jag inte läst böckerna). och vad som hände med mannen i den sista scenen är ungefär min största mardröm, så himla vidrigt. 
 
the following 1x07 - också ett riktigt bra avsnitt. ska bli intressant att se hur de utvecklar det hela med joe ute ur fängelset. älskade sista scenen (med fever ray - if i had a heart, som även är intro till vikings), när man fick se hur många människor han lyckats få med sig. 
 
vampire diaries 4x18 - don't knock it 'til you've tried it säger jag bara. är dock något trött på the cure-storylinen. är mer intresserad av silas och att få se hur han ser ut. just nu känns det som att de gör en klaus 2.0 genom att sätta honom i andras kroppar istället. men jag antar att det är för att spara det avslöjandet till något avsnitt närmare säsongsavslutningen. och elijah, yey! och mycket klaus, vilket alltid är positivt. han är verkligen en av mina favoritkaraktärer någonsin, alla kategorier. 
 
 
 

sju.

Kategori: allmänt.

nu blir det mycket youtube-videor här, men jag kan inte låta bli. såg på ett naturprogram på svtplay igår och blev påmind om denna fantastiska företeelse. det är verkligen något av det bästa evolutionen åstadkommit.
 
framför allt vid 0:41. 
 
 
 
 
 
 

sex.

Kategori: musik.

den bästa simon&garfunkel-låten och ett av mina favoritband, det kan ju bara bli fantastiskt. 
 
 
 
 

fem.

Kategori: åke.

jag har ju en katt. han heter åke. han är helt störd, på ett fint sätt. imorse delade vi kudde:
 
 
 
 
och ja, jag är en crazy cat lady. så har vi det sagt också.
 
 

fyra.

Kategori: allmänt.

dagens visdomsord:
practice what you preach, annars kommer ingen ta det du säger på allvar.
 
 
det var det hela. 
 
 

tre.

Kategori: film.

det är väldigt svårt att säga vilken som är ens absoluta favoritfilm. men der himmel über berlin, av wim wenders, är definitivt på min topp fem-lista. jag såg den för första gången för flera år sedan. såg att den fanns på netflix så bestämde mig för att titta på den, något nervös för att jag inte alls skulle gilla den lika mycket som jag gjorde första gången jag såg den. men det var obefogat. den första timmen är nog fortfarande det bästa jag sett i filmväg.
 
många avfärdar nog filmen som pretentiöst dravel, och må så vara, men jag älskar det. (delvis) svartvit, tysk film med exestentiella inre monologer är nog inte allas kopp te, men det är definitivt min. rekommenderar den till alla som delar min kärlek för sega filmer med fantastisk dialog. rekommenderar däremot inte den amerikanska remaken "city of angels" med meg ryan och nicholas cage till någon. någonsin.
 
 
 
als das kind kind war,
war es die zeit der folgenden fragen:
warum bin ich ich und warum nicht du?
warum bin ich hier und warum nicht dort?
wann begann die zeit und wo endet der raum?
 
 
 

två.

Kategori: tv.

jag känner att det är väl likabra att outa mitt enorma tv-nörderi redan nu. jag följer löjligt många tv-serier, både "live" och genom att plöja dvdboxar. (mitt senaste maratonprojekt är lost som jag påbörjade i julas, är dock inte klar än).
 
just nu ser jag fram emot två serier med skräckblandad förtjusning, dock av väldigt olika anledningar. den första är hannibal, av bryan fuller (som gjorde fantastiska pushing daisies). den skräckblandade förtjusningen gäller i detta fall att jag är så fruktansvärt lättskrämd. men samtidigt tror jag att det kommer vara riktigt bra, och att mads mikkelsen kommer vara perfekt som hannibal lecter. trailer:
 
 
 
den andra serien är inte en ny serie, utan en fortsättning. nämligen min favoritkomedieserie of all time, arrested development. den sändes mellan 2003 och 2006 och sen la fox ner den. nu har den dock plockats upp för en ny säsong av netflix. och här är den skräckblandade förtjusningen lite annorlunda. jag är så glad att det får en fortsättning, men är också livrädd för att det ska bli pannkaka av det hela. nyligen släpptes en promobild med taglinen: try to contain yourself. (i vanlig arrested development-anda).
 
 

ett.

Kategori: allmänt.

sist på bollen som vanligt, startar jag min första blogg vid tjugofyra års ålder. något får man väl roa sig med när man är långtidssjukskriven. 
 
gud, så himla awkward det här blev. vad skriver man i sitt första inlägg? "hej, dagbok! nu ska jag skriva i dig varje dag!" och sen lär det bli som vanligt - inte ett enda dugg. nåja, får se hur det blir med den saken.
 
så länge, en bra låt: (med en man som kommer till way out west, yey!)