the latest toughs.

sextiotvå.

Kategori: tv.

 
 
den här veckan hade tio serier som jag följer säsongspremiär, och nästa vecka är det dags för nästan lika många till. vilket värmer mitt nördhjärta. dagens tv:
 
 
sleepy hollow 1x02 - det är svårt att följa upp en så händelserik pilot som sleepy hollow ändå hade. men jag tyckte att det var ett bra avsnitt. handlingen fördes framåt med häxstorylinen, även om den avslutade ganska så snabbt och abrupt. ser fram emot att få se mer av abbies syster, vilket det teasades i sista scenen. säger dock redan nu att den dagen som ichabod och abbie blir romantiskt involverade så att säga, då lägger jag ner. det är ett av de största problemen jag har med amerikansk tv: män och kvinnor kan (nära nog) aldrig bara vara vänner utan att det ska utvecklas till något annat. något jag skrev en lång kommentar om hos en av mina favorittvbloggare för ett tag sen, HÄR.
 
revolution 2x01 - revolution var en av de serier som hängde löst för mig förra säsongen. jag vill så gärna älska den. det är postapokalyptiskt, det är eric kripke, det är jj abrams, det är elizabeth mitchell och en kickass kvinnlig karaktär med ett armborst. men det är något som saknas och jag kan inte riktigt sätta fingret på det. det enda i det här avsnittet av värde var egentligen vad som hände aaron och hur de tänker utveckla det. jag ger serien lite mer tid, men snart måste den börja leverera. 
 
the blacklist 1x01 - ny serie, nbc. james spader i rollen som en lätt psykopatisk, kriminell galning som samarbetar med (nåja, manipulerar kanske är mer passande) fbi för att sätta dit andra kriminella. motiven till detta är givetvis höjda i dunkel, lite som första säsongen i homeland: "är han en terrorist eller inte?". det kommer nog vara många svängar innan man får veta hur det egentligen står till. många bekanta ansikten: diego klattenhoff (homeland), ryan eggold (90210) och parminder nagra (cityakuten och alcatraz). gillar verkligen karaktären elizabeth keen, spelad av megan boone. kan definitivt relatera till hur hon är. men något jag absolut, absolut inte gillar är hur de kör med den urgamla sterotypen att kvinnor måste välja mellan att göra karriär eller att ha en familj. jag hoppas innerligt att de släpper det spåret snarast möjligt. 
 
 
 

sextioett.

Kategori: tv.

 
 
 
conan o'brien är en av mina favoritmänniskor. jag såg honom för första gången i late night with conan o'brien när det sändes på svensk tv någon gång tidigt 2000-tal. och jag älskade honom från första ögonblick. han är så alldeles fantastiskt sjuk i huvudet. hittade ett av mina favoritklipp på youtube:
 
 
 
 
 
 

sextio.

Kategori: konst.

 
 
 
här kommer något så random som dagens apptips. jag må vara en expert på fulkultur, men när det gäller finkultur så är jag mindre bevandrad. jag laddade därför ner artsy. där finns ett fantastiskt utbud av konst, lättillgängligt och informativt. vilket är precis vad jag behöver. fastnade för två konstnärer i synnerhet: robert montgomery och jung lee. jag har uppenbarligen en thing för konst med skrift.
 
 
 
robert montgomery  
new countries
, 2012. 
 
 
robert montgomery
monuments, 2013.
 
 
 jung lee
how could you do this to me? 2011.
 
 
 
 jung lee
why? #2, 2010.
 
jung lee
i still remember, 2010.
 
 

femtionio.

Kategori: tv.

 
 
 
jag ser på säsongens sista avsnitt av who do you think you are. jim parsons, som spelar sheldon i the big bang theory, är den som släktforskar. och han säger att han är fyrtio år gammal. what the what?! säger jag. det fick mig att spontant tänka på två andra ålderschocker jag fått. modedesignern betsey johnson samt gabriel mann. (revenge, mad men.)
 
 
jim parsons: 40 år!
 
 
 
betsey johnson: 70 år!
 
 
 
 gabriel mann: 41 år!
 
 
 

femtioåtta.

Kategori: tv.

 
 
 
dagens premiär: sleepy hollow. (fox) 
 
 
många har nog sett filmen från 1999 av tim burton och med johnny depp och christina ricci. som i sin tur är baserad på novellen "the legend of sleepy hollow" av washington irving från 1820.
 
 
serien skiljer sig en hel del från såväl filmen som novellen. den utspelar sig i modern tid. huvudpersonen ichabod crane vaknar i en grotta efter 250 års medvetslöshet, bara för att upptäcka att även den huvudlösa ryttaren, som legenden handlar om, har återvänt.
 
 
fotot är snyggt, klippningen är också väldigt bra. det verkar vara en ganska så komplicerad mytologi, vilket jag alltid uppskattar, med en del bibliska inslag. serien är skapad av alex kurtzman och roberto orci, som tillsammans med jj abrams skapade fringe. vilket ju får ses som ett väldigt gott tecken. jag kommer definitivt fortsätta se den. och hoppas att fox behandlar den väl. 
 
 
 
 
 

femtiosju.

Kategori: tv.


vad är bättre än ett supernaturalavsnitt där en av karaktärerna spelas av jensen ackles?
ett supernaturalavsnitt där två karaktärer spelas av jensen ackles. 
(apropå supernatural 5x04.)






femtiosex.

Kategori: film.




there is a storm coming
you and your friends better batten down the hatches 
because when it hits 
you're all gonna wonder how you ever thought you could live so large 
and leave so little for the rest of us 



femtiofem.

Kategori: tv.

 
 
 
jag såg precis klart första säsongen av american horror story. (varje säsong är ju helt fristående.) ryan murphy alltså, vilket fantastiskt freak du är.
 
 
jag blev inte alls lika rädd som jag trodde att jag skulle bli av att se den. den var alldeles lagom obehaglig men inte så att den var obehaglig bara för obehaglighetens skull. utan allt kändes noga uträknat, mycket bra manus. jag såg ingen av de två större twisterna komma alls. vilket alltid är ett stort plus. gillade dessutom klippningen väldigt mycket.
 
 
skådespelandet var generellt mycket bra, men min favorit blev ganska snabbt evan peters karaktär tate. jag gillar när man blir manipulerad till att sympatisera med en karaktär som egentligen inte förtjänar det. man vill ju bara klappa lite på honom och säga att allt kommer bli bra.
 
 
slutet var bra, även om scenerna som skedde tre år senare var överflödiga. det var lite väl "in your face", man kunde själv räkna ut att det var så det skulle gå. 
 
 
men allt som allt, riktigt bra serie. rekommenderar den definitivt. ser fram emot säsong två, som jag tror kommer vara läskigare eftersom den utspelar sig på ett mentalsjukhus.
 
 
evan peters som tate.
 
 
 

femtiofyra.

Kategori: tv.

 
 
det var längesen jag grät så mycket till ett tvprogram som jag gjorde när jag såg project runway 12x04. så himla fint.  
 
 
 02:27 is where the magic happens.