the latest toughs.

fyrtiofem.

Kategori: allmänt.

 
fyra år. ettusenfyrahundrasextioen dagar. en siffra som för evigt kommer fortsätta växa.
 
 
det är inte okej.
 
 
 
 
 
 

fyrtiofyra.

Kategori: film.

 
 
filmer jag sett den senaste veckan:
 
 
madagascar 3 - den som har skrivit manus till det här spektaklet måste ju vara helt störd. efter lite googlande ser jag att noah baumbach (squid and the whale, life aquatic samt fantastic mr fox.) hade ett finger med i spelet och det förklarar ju en hel del. men det var stört på ett kul sätt. så tre av fem möjliga!
 
 
2001: a space odyssey - apropå att vara störd - stanley kubrick. han gjorde den fantastiska a clockwork orange, som inte bara är en av mina favoritfilmer, utan som också har den mest hilarious sexscenen någonsin. jag har sett delar av 2001 tidigare men jag har aldrig sett den i sin helhet. jag vet att många har svårt för den och tycker att den är för utflippad och seg. jag gillar storyn, i synnerhet man vs machine i tredje delen av filmen, och att den inte är så konkret, man får inga direkta svar på vad det egentligen är som händer. (vad är monoliten och varför finns den?) och jag har absolut inga problem med hur långsam den är, jag tycker att det gör sig väldigt bra i sammanhanget. men man får nog vara på rätt humör för att verkligen kunna uppskatta den. fyra av fem!
 
 
tiny furniture - you had me at lena dunham. vilken fantastisk människa. det är ju inte en traditionell film, den har ju egentligen inte en specifik handling. det är snarare en observation under en kortare tid i några människors liv. jag gillar miljöerna, jag gillar karaktärerna och jag gillar att det är lenas riktiga syster och mamma som är med och att den är något självbiografisk. är det något lena dunham inte gör så är det förskönar sig själv och sin karaktär, vilket är så himla skönt. fyra av fem här också!
 
 
 
 
 
började se we need to talk about kevin också, och den verkar riktigt bra. det var bara inte rätt tid att se en så tung film just idag.
 
 
 
 

fyrtiotre.

Kategori: tv.

 
 
när man av någon outgrundlig anledning varit vaken sen fyra imorse så känns det som ett bra tillfälle att nörda ner sig lite i höstens kommande tv-serier. här är de på the big five (abc, nbc, fox, the cw samt cbs.) som jag ser fram emot, eller åtminstone tänker ge en chans:
 
 
the originals (the cw.) - tänker givetvis ge denna spinoff på vampire diaries en chans. eller chans och chans, who am i kidding? jag vet att jag kommer älska det. det är trots allt centrerat runt klaus. 
 
 
 
the 100 (the cw.) - postapokalyptiskt drama som handlar om de första 100 människorna som skickas tillbaka till jorden efter att planeten förstörts, just 100 år tidigare. kul att se henry ian cusick igen, har inte sett något med honom sen lost. tror att det kan bli bra, så länge som den rör sig mer mot det mörka än mot tonårsdrama. 
 
 
 
reign (the cw.) - när jag först läste om serien så tyckte jag att det lät intressant. den följer mary, drottning av skottland, i frankrike år 1557. men trailern gav intrycket av att det kommer vara ganska så fokuserat på tonårsdrama, vilket inte är konstigt då det mer eller mindre är kanalens målgrupp, men det är inte riktigt vad jag är ute efter i en serie. men jag ger den en chans, en trailer kan alltid vara missvisande. 
 
 
 
the tomorrow people (the cw.) - lite samma tendenser här som med reign. baserat på en brittisk motsvarighet och handlar om en grupp människor som till följd av evolutionen har superkrafter. får också en chans, men jag har inte allt för stort hopp för den. kul med mark pellegrino (lost och revolution.) och peyton list (mad men och 90210.). tålde inte den sistnämndes karaktär i 90210, vilket antagligen hade mer med serien i sig att göra än henne, men gillade henne i mad men.
 
 
 
agents of shield (abc.) - behöver väl inte någon närmre presentation. joss whedons senaste tvprojekt som utspelar sig efter filmen the avengers. att säga att jag gillade avengers vore en överdrift, för jag tycker inte att superhjältar gör sig i filmformat, men i tv-serier så tycker jag att det passar utmärkt. jag hoppas och tror att det här ska gå bättre än vad det gjorde för firefly och dollhouse.
 
 
 
dracula (nbc.) - vampyrserie i viktorianska london? ingen högoddsare att jag hoppade på det tåget.
 
 
 
sleepy hollow (fox.) - en modern remake på novellen från 1820. med tanke på att jag älskade filmen och jag gillar konceptet så är det värt en chans.
 
 
 
resurrection (abc.) - en åttaåriga pojke vaknar upp i kina. han har varit död i 32 år, men inte åldrats en dag. påminner lite om 4400, men tror också att likheterna slutar där. produceras av bland annat brad pitt.
 
 
 
believe (nbc.) - nu är vi inne på serier som egentligen inte verkar vara riktigt min grej, men som ändå har något som lockar. i detta fallet, och nästa, så stavas det jj abrams. handlar om en liten tjej med "special abilities" (vad nu det innebär.). men jj abrams och scifi brukar ju vara ett vinnande koncept, så jag ger det en chans. med är också kyle maclachlan (twin peaks och desperate housewives.).
 
 
 
almost human (fox.) - polisserie där den ena halvan av teamet är människa, och den andra en människoliknande android. jj abrams har som sagt ett finger med i spelet, men jag tror ändå inte riktigt att det kommer gå hem.
 
 
 
intelligence (cbs.) - handlar om en man som får ett mikrochip inopererat, vilket gör att han får tillgång till all elektronik och all data i världen. det är trots allt en serie som ska gå på cbs, vilket brukar betyda att det inte är min grej. men det är ju josh holloways första stora tv-roll sen lost.
 
 
 
 
slutsatser? 
- the cw levererar på scifi-fronten.
- cbs har som vanligt inte mycket som är min grej.
- det är väldigt ont om lovande komedier. hittade spontant inte en enda som tilltalade mig.
- jj abrams fortsätter att spotta ur sig serier, även om han inte är den som har huvudansvaret för alla. frågan är om kvantiteten snart inte överträffar kvaliteten och om han kan lyckas få till en fullträff i stil med lost eller fringe igen.
 
 
 
 
 

fyrtiotvå.

Kategori: tv.

 
 
vad jag kollat på de senaste 24 timmarna: (aka operation distraktion)
 
 
game of thrones 3x09 - jag hade ju inte missat hypen inför det här avsnittet, men jag hade däremot lyckats undvika att få reda på vad det egentligen var som skulle hända. jag spekulerade först i om det var dags för joffrey att få vad han förtjänar, men det hade inte varit så oväntat. men att döda ungefär hälften av alla starks var det definitivt. typiskt, eftersom jag började gilla robb för ungefär två avsnitt sen. ska bli mycket intressant att se hur sista avsnittet för säsongen kommer vara.
 
continuum 2x01 - jag var verkligen så himla nära att släppa den här serien i ungefär mitten av första säsongen, men den tog sig definitivt i de två sista avsnitten när de gick ifrån "veckans fall"-modellen och gick djupare in i tidsresandet och terroristgruppen. jag gillar att man kastades rakt in i det hela med mordet på borgmästaren. jag får inte riktigt ihop den första och den sista scenen än, och vad de vill ha sagt med det. men det är nog meningen att det ska vara så, for now. hoppas att de någon gång under säsongen tar itu med frågan om huruvida något de gör faktiskt förändrar framtiden. 
 
masterchef us 3x07 - 3x08 - inte så himla mycket att säga om det här egentligen. mer än, herremingud vad over the top allt är så fort det är amerikanskt. den brittiska versionen är ganska lågbudget, den var åtminstone det från början, och allt fokus ligger på vad de lagar för mat. inga galna utmaningar, inget drama, bara matlagning. den australiensiska versionens kännetecken är att allt är så extremt utraget, såväl specifika avsnitt som hela säsonger. den amerikanska säsongen inleds med att en deltagare berättar om vilka andra hon hatar, mer eller mindre, efter att ha sett dem i två minuter. i senaste avsnittet skulle de laga mat till "true american heroes!". det vill säga brandmän. den hänger löst, minst sagt. 
 
project runway 11x01 - 11x05 - ligger lite efter här, men maratonkollar. var först rädd för att hela gruppkonceptet skulle sluta med extra mycket drama, men det verkar snarare ha motsatt effekt. gillar hittills amanda och benjamin mest. 
 
bates motel 1x01 - (kollar i takt med svt.) svårt att döma allt för hårt efter att bara sett piloten, men jag gillar det hittills. man förstår redan nu vart det barkar och man kan se lite varför norman blev som han blev. jag hoppas dock att de inte tänker lägga all "skuld" för den utvecklingen på mamman, det känns lite för enkelt. ser fram emot att följa normans utveckling till fullfjädrad psykopat.
 
awkward. 3x10 - jag har alltid varit team matty, jake är en snoozefest. men det gör mig absolut ingenting om de skulle utveckla jenna och collins förhållande. han är så extremt mycket mer intressant än matty, på alla plan. 
 
 
 

fyrtioett.

Kategori: tv.

 
 
dagens nörderi:
 
 
the following 1x15 - säsongsavslutning! alla dör! eventuellt. parker dog åtminstone. av de som man inte vet om de överlever så är det väl störst sannolikhet att claire dör, om någon av dem nu ens gör det. de skulle aldrig någonsin göra sig av med kevin bacon, det kan jag inte tänka mig. och dessvärre tror jag inte att de tog livet av joe caroll heller, även om det hade varit riktigt vågat och oväntat (dvs. bra) om de gjorde det. men allt som allt, en stabil första säsong. ska bli intressant att se vad de gör av nästa säsong, som ska bli väldigt annorlunda sägs det, med eller utan joe.
 
game of thrones 3x07 - återigen, så mycket och så många och jag får kontrollbehovspanik av det. det här avsnittet gick dock an ganska bra. tycker synd om såväl tyrion och sansa som shae. de är ändå några av de mer sympatiska karaktärerna, så det är en jobbig situation för alla inblandade. och apropå jobbig situation, theon! undrar om de verkligen kastrerade honom. och daenerys var awesome som vanligt. robb var intressant för första gången någonsin. i övrigt inte så mycket som egentligen förde något framåt. intressant maktdemonstration mellan joffrey och tywin vid tronen dock.
 
teen wolf 3x02 - sommarens guilty pleasure. det är kanske inte den mest högkvalitativa tvserien som finns, men det gör mig inget. älskar isaac och det faktum att han ska få mer utrymme den här säsongen. i övrigt saknar jag lite kvinnliga karaktärer. allison var ju badass när hon var hunter, men de dagarna verkar vara long gone. och sista scenen, ska lydia spendera en hel säsong till med att vara komplett bananas?
 
 
 

fyrtio.

Kategori: kläder.

 
 
idag hade jag och anne en shoppingspree i stan. jag lyckades hitta fyra långklänningar. och en bikini. men den blir det ingen bild på för jag är så löjligt benig och det behöver inte förevigas mer än nödvändigt känner jag. mina klänningar:
 
 
från indiska och h&m.
 
h&m och mq.
 
 
 

trettionio.

Kategori: allmänt.

 
 
vad som hänt den senaste tiden:
 
spelat basket. det gick inte så bra om man säger så.
 
 
anne har tagit sin sjuksköterskeexamen. hurra!
 
 
detta firades med att äta tapas. vilket i mitt fall betyder obscena mängder ost.
 
 
 
 
 

trettioåtta.

Kategori: allmänt.

 
 
igår hade jag och anne en något nedkortad version av vår spelturnering. detta för att, som vanligt, avgöra vem av oss som skulle städa den här veckan. jag vann och kunde därmed ta en nap idag medan anne städade hela lägenheten!
 
 
 
 
och ikväll har vi spenderat fyra timmar med att se true blood. började titta på den för några dagar sen, nu när så många andra serier har sommaruppehåll så får man passa på att maratontitta. valet stod mellan true blood, breaking bad, sons of anarchy, dexter eller boardwalk empire. men jag kände att jag har inte riktigt fyllt min kvot av vampyrdrama än. och gud vad bra det är.