the latest toughs.

sextiosex.

Kategori: allmänt.

 
 
 
jag gör nu något jag borde gjort från första början: byter blogg till en ganska renodlad tv-serieblogg. (vilket detta i och för sig nästan redan varit.)
 
 
 
numera finns jag på iwanttogotothere.blogg.se
 
 
 
 

sextiofem.

Kategori: tv.

 
 
i fredags kom jona. och han stannade till imorse. vilket varit himla, himla fint på alla sätt. det har också inneburit att istället för att nörda ner mig i tv-serier så har vi nördat ner oss i världens bästa spel: munchkin!
 
 
 
 
lite serienörderi hann jag med idag efter att jona åkt:
 
vampire diaries 5x01 - jag var lite nervös för att se första avsnittet för säsongen. dels för att det är första gången som jag ser vampire diaries efter att ha sett true blood. men det visade sig att det fanns plats för mer än en vampyrserie i mitt liv. de är trots allt väldigt olika, vilket inte alls är något negativt. och sen dels för att klaus är borta. (har sin egen spinoff-serie the originals, som jag inte sett första avsnittet av än.) men det var ganska obefogad nervösitet. elena och caroline går på college, där deras roommate, som har någon mystisk koppling till elenas pappa, blir mördad av en vampyr. bonnie är fortfarande död och ingen förutom jeremy vet om det. matt och rebekah spenderade sommaren i europa och när de kom tillbaka så blev matt posessed. (unmistakeable demon-eyes där alltså, jag har trots allt sett supernatural.) jag gillade verkligen att silas outades så snabbt. var lite rädd för att de skulle dra ut på det, men det var snabbt avklarat. och när han skar halsen av bonnies pappa i sista scenen, classic vampire diaries. och inte att glömma: ian somerhalder.
 
 
homeland 3x02 - först och främst: claire danes! hon är så fruktansvärt bra och förtjänar alla priser och all cred hon får för sin roll som carrie. och om jag förra veckan blev upprörd över sjukvården så var det rasismen denna gången. så fruktansvärt som fara (nazanin boniadi) behandlades, inte minst av saul. och han ska ändå vara en sympatisk karaktär. jag förstår att han är under stor press och att det inte går så bra för honom. men han bad inte ens om ursäkt för det. jag gillar, överraskande nog, danas storyline. sista scenen, där hon la sig på brodys bönematta, var så fin och samtidigt sorglig. som att hon ändå försökte förstå och connecta med honom. trots att hon egentligen hatar honom. 
 
 
 

sextiofyra.

Kategori: tv.

 
 

dags för dagens nörderi. först och främst så har sleepy hollow, som säsongens första nya serie, blivit upplockad för en andra säsong. den kommer, precis som den första, att bestå av 13 avsnitt. vilket jag absolut inte har något emot. hellre kvalitet än kvantitet och så vidare. vad jag sett idag:
 
 
revolution 2x02 - fick lite mer hopp för serien efter att ha sett veckans avsnitt. hela walker, texas ranger-skämtet var fantastiskt. jag gillar aarons storyline men hans flickvän cynthia börjar gå mig på nerverna. när titus (som verkar vara en riktig galning utan några som helst förlåtande egenskaper) la fram miles händer på bordet trodde jag att det skulle bli som jaime i game of thrones all over again. 
 
under the dome 1x01 - serie som sändes på cbs under sommaren, som ikväll började på kanal 5. (tillsammans med shield.) baserad på en novell av stephen king. en småstad, och dess invånare, blir inkapslad i en enorm kupol som isolerar dem från all kontakt med utomstående. det är svårt att inte få jericho-vibbar, men det gör mig inget. riktigt bra pilot, ser fram emot att se fortsättningen. men jag är medveten om att det kan bli väldigt stört, väldigt snabbt. (det är ju ändå stephen king vi pratar om.)
 
agents of shield 1x01 - första avsnittet av vad som eventuellt är höstens mest hypeade serie. det var påkostat och storslaget men det imponerade inte mig, tyvärr. jag gillar clark gregg (new adventures of old christine) som agent coulson och chloe bennet (nashville) som skye. i övrigt var det för mycket yta, för lite substans och för mycket höhöhö-ryggdunkshumor för min del. får något avsnitt till på sig. har trots allt som regel att se tre avsnitt innan jag slutgiltigt dömer en serie, såvida den inte är helt outhärdlig. (läs partners förra året som jag stängde av efter två minuter och som blev nedlagd ungefär lika snabbt.)
 
 
 

sextiotre.

Kategori: tv.

 
 
dagens nörderi:
 
 
homeland 3x01 - först och främst, all cred till svt som sänder avsnittet mindre än ett dygn efter att det visats i usa. det har gått 58 dagar sen cias högkvartet sprängdes i småbitar. saul är nu head of the cia. mira är tillbaka. carrie har återigen slutat ta sitt litium. brody är nowhere to be found. dana försökte ta livet av sig. bra inledande avsnitt, ser fram emot när man får se brody för första gången. men vad jag minns allra starkast från avsnittet var när jessica sa att hon inte skulle kunna ha råd med att låta sin suicidala tonårsdotter få fortsatt behandling. vilket är så sorgligt då det är verklighet för många människor. 
 
sleepy hollow 1x03 - dagens avsnitt kändes något mer fristående. fortfarande bra dock. men det fick mig att fundera på om de kommer lägga upp serien som en procedural (csi, criminal minds, eller "veckans fall" helt enkelt.) eller inte. jag har svårt för det när det gäller "normala" kriminalserier. men jag gillar det däremot när det är scifi/övernaturligt, t.ex grimm, supernatural eller just sleepy hollow, då kan man gå utanför ramarna på ett helt annat sätt. så för min del funkar det oavsett. så länge som det finns en genomgående plot också. 
 
the blacklist 1x02 - apropå procedurals. här är jag lite mindre förlåtande. jag tänker ge serien något avsnitt till. men jag hade gärna uppskattat om de gick något fortare fram med den övergripande storyn. samt om de gjorde james spaders karaktär ännu mer tillskruvad. jag vill ha mina crazy people ordentligt crazy. (t.ex tate i american horror story.)