the latest toughs.

trettiosju.

Kategori: tv.

 
 
nu blir det nörderi deluxe här. den traditionella tvsäsongen går mot sitt slut så jag tänkte sammanfatta lite.
 
 
nya serier:
 
the following (fox.) - har inte sett de två sista avsnitten än (kollar i takt med tv4) men gillar det verkligen. välförtjänt mycket tittare i usa också. väldigt mörk och blodig för att vara en serie som går på fox, men det verkar ju vara den generella utvecklingen på the big four med the following och hannibal i år och dracula och sleepy hollow nästa år. 
 
vikings (history/hbonordic.) - history channels första försök på ett scripted drama blev ju minst sagt en succé. jag älskade det och älskade i synnerhet att det inte var så fruktansvärt förutsägbart, något som är det värsta jag vet i en tvserie.
 
arrow (the cw.) - det känns inte alls som att detta är första säsongen. och det är på ett bra sätt. det var lite trögstartat men kom igång ordentligt på slutet. jag blev lite ledsen när colton haynes hoppade av teen wolf (han är trots allt en riktig pretty boy) men han var ett riktigt bra tillskott i arrow. och alla vägar leder ju till slut till the cw för pretty boys. 
 
revolution (nbc.) - jag skulle se på färg torka ifall det var jj abrams som målade, ungefär. jag älskar allt han gjort sen lost. men att lägga ett tre månader långt uppehåll i början av året var ju inte ett av de bättre beslut nbc fattat. jag har inte kommit igång med tittandet sen dess, men tänker göra det nu när det inte är så mycket annat  igång. jag gillar konceptet och tror att det kan bli riktigt bra. ser fram emot lite mer twists and turns.
 
continuum (hbonordic.) - sändes i kanada förra säsongen men kom ut på hbonordic nu. hade svårt för continuum i början. jag är inget stort fan av procedurals, dvs veckans fall-formatet. och det var lite så det här började. men i slutet av säsongen kom det igång mer med själva tidsresandet och hur allt hänger ihop, så nu tänker jag definitivt se andra säsongen.
 
hemlock grove (netflix.) - jag vet inte riktigt hur jag skulle känt ifall detta hade varit en serie i det vanliga formatet, dvs sänds en gång i veckan. jag gillar hur netflix gör, släpper en hel säsong, så att man kan sträckkolla. och det sista avsnittet fick mig att vilja se en, eventuell, andra säsong. men det var lite för mycket utfyllnad emellanåt. får se om det får en säsong till eller ej.
 
go on (nbc.) - den enda nya komediserien jag fastnade för. och visst blev den nedlagd, dock efter att hela första säsongen visats. snart kommer matthew perry anses vara cursed, stackarn.
 
 
nya serier jag testade:
 
partners (cbs.) - det är trots allt en komedi på cbs så jag borde ju anat vart det här barkade. how i met your mother är ju fortfarande ganska bra, men i övrigt ser jag inga komedier på cbs. jag såg runt tre minuter av piloten och sen stängde jag av. och det tog inte särskilt lång tid innan den blev nedlagd heller.
 
the new normal (nbc.) - det här var ju definitivt bättre än partners men ändå inte riktigt min grej. jag såg ett par avsnitt, och det var väl helt okej. hela första säsongen visades, sen las den ner.
 
 
jag är generellt lite försiktig med att börja kolla på dramaserier direkt, för det är helt värdelöst att bli investerad i en serie som sen läggs ner. (666 park avenue.) så jag har några som jag ska ta tag i sen (hannibal och bates motel.) och en del som las ner innan jag ens hann försöka (red widow, zero hour, cult, deception för att nämna några.)
 
 
serier jag följde som avslutades:
 
don't trust the bitch in apartment 23  (abc.) - som helt plötsligt började visa avsnitt som egentligen var menade att tillhöra den första säsongen och sen bara slutade visas helt. riktigt tråkigt, gillade chloe och james van der beek tillsammans.
 
30 rock (nbc.) - en av mina favoritkomediserier of all time slutade i våras efter sju fantastiska säsonger. fick ett bra avslut och jag ser hellre att en serie slutar medan den fortfarande håller måttet istället för att man bara drar ut på det oundvikliga.
 
gossip girl (the cw.) - apropå att dra ut på saker. herregud vad dåliga de sista säsongerna var. jag härdade ut den sista säsongen eftersom man vill ändå ha något slags avslut efter sex säsonger. men nej, icke. slutet var så fruktansvärt dåligt och uppenbart efterkonstruerat. 
 
 
pågående serier som jag dumpade:
 
suburgatory (abc.) - har egentligen inte så mycket illa att säga om den. det är en trevlig liten komediserie men jag kände att det var dags att vara lite mer selektiv, så den åkte. ser kanske ikapp den i sommar om jag känner för det.
 
revenge (abc.) - lite samma sak som med föregående serie. jag tyckte det blev lite klent med revenge och lite mycket annat. ser kanske ikapp den i sommar.
 
90210 (the cw.) - las ner till slut, men då hade jag redan gett upp. led av samma syndrom som gossip girl. de första två säsongerna var bra, men sen gick det snabbt utför. sista säsongen hade så löjliga plotlines att det inte gick längre. har absolut inget intresse av att se klart den.
 
hart of dixie (the cw.) - dumpade den efter halva andra säsongen. jag gillar rachel bilson, därför gav jag den en chans. och första säsongen var väl trevlig, väldigt harmlös. men snabbt utvecklade det hela sig till en serie där allt fokus ligger på vem som är tillsammans med vem, och som är så fruktansvärt förutsägbar att det inte ens är spännande att kolla för man vet precis hur det kommer sluta ändå.
 
pretty little liars (abc family.) - när det avslöjades att mona var en del av the a-team så var det ingen som var förvånad och ungefär alla som var besvikna. när det sen så småningom visade sig att toby också var en del av det hela blev jag dock positivt överraskad. om jag förstått det hela rätt så visar det sig sen att så inte alls är fallet, surprise surprise. återigen, att inte våga göra något oväntat gör mig så oerhört provocerad. och i övrigt stod serien bara och stampade på samma ställe alldeles för länge.
 
 
slutsatsen?
- att det var mycket fler bra draman som började den här säsongen än motsvarande komedier. 
- att jag måste bli mer selektiv i mitt serietittande och inte fortsätta se serier bara för sakens skull när jag egentligen inte orkar med dem mer.
- att tiden då jag uppskattade serier som one tree hill och gossip girl är verkligen long gone. nu är det definitivt mycket mörkare draman som gäller. gärna med supernatural/sci-fi/superhjälte-inslag.
- att jag är världens största nörd.
 
 
 

trettiosex.

Kategori: mat.

 
 
 
låt oss prata lite om mat. jag har varit vegetarian i många år och nästan alltid skött kosten väldigt bra. alla äter skitmat ibland, men så länge som det bara är ibland så är det okej, för mig i alla fall. men sen september förra året har kosthållningen varit mer eller mindre katastrofal. jag började då äta fluoxetin, och som med alla antidepressiva så får man en hel del biverkningar. mina var (är, till viss del) främst en löjlig trötthet, muntorrhet, darrighet samt, i motsats till vad många andra får, viktnedgång pga aptitlöshet. (klarade mig ganska hyfsat ändå, andra möjliga biverkningar, som jag slapp: hallucinationer, att börja läcka bröstmjölk och ett "ovanligt vilt beteende".) och när man inte har någon aptit så är man inte pepp på att äta, och än mindre på att laga någon mat till sig själv. men idag kände jag att nu får det vara dags att styra upp den här förfallna kroppen, även om aptiten fortfarande inte är helt återställd. så vi åkte till willys och köpte följande: 
 
 
 
 
 
och dagens middag blev en rårisgryta med blomkål, brysselkål, savoykål, tomater och morötter, toppat med fetaost. och till det tre sallader: kidneybönssallad, morots/äpple/citronsallad och en vanlig sallad med tomat, gurka, savoykål, paprika och rädisor. nu känner jag mig ganska så back on track. får hoppas att det håller lite längre än en dag. (fusk är dock alltid tillåtet på helgerna, någon måtta får det ju vara på nyttigheterna.)
 
 
 
 
 

trettiofem.

Kategori: tv.

 
 
på söndag händer det äntligen, är så himla pepp! ska påbörja maratontittning av de tre första säsongerna nu.
 
 
 
 
 
 
 

trettiofyra.

Kategori: allmänt.

 
 
gårdagen var en fin dag. vi grillade för första gången i år. och hängde med jona som är hemma efter att ha bott i london det senaste året.
 
 
ja, min fot ser helt galen ut. 
 
anne och jonisen.
 
efter många om och men hamnade vi sen till sist på balthazar. vi har verkligen gjort det till vårt mission att bli stammisar där. sen gick vi hem och spelade smash och, hör och häpna, jag vann!
 
 
 
 

trettiotre.

Kategori: musik.

 
 
igårkväll låg jag och lyssnade på musik. satte på kent - beskyddaren. lyssnade i en halv minut och tänkte sen "nej, nope, icke idag." funderade sen på vad som är motsatsen till kent. och kom fram till att det var gleemusik. så jag lyssnade på det istället, för att motverka den inverkan som så lite som trettio sekunder kent kan ha. och det var en god idé. bara det att jag blev så himla glad och pepp att jag inte somnade förrän tre imorse. 
 
boven i dramat:
 
 
 
 
 

trettiotvå.

Kategori: allmänt.

 
 
imorgon kommer jona hem!
 
 
 
 
 
 

trettioett.

Kategori: tv.

 
 
nu blir det lite vampyrtema här. igårkväll satt jag och anne och kollade på de tre sista avsnitten av hemlock grove på ps3an via netflix. när det var en kvart kvar av allra sista avsnittet lägger internet ner och startar inte igen. då har vi alltså suttit i två timmar och kollat redan och ska äntligen få några slags svar på vad som egentligen har pågått under hela säsongen. århundradets cliffhanger blev det av det hela. internet kom tillbaka imorse så nu har vi sett klart hela första säsongen.
 
och jag gillar hemlock grove, jag tycker den förtjänar mer creds än den fått. den är genomgående obehaglig utan att vara grotesk och äcklig, vilket kan vara en balansgång. (lite twin peaks-aktigt.) storyn var intressant och inte förutsägbar. det jag tycker att de gjorde fel är att de lämnade så mycket öppet. jag är helt okej med att man inte behöver knyta ihop hela säcken i säsongsavslutningen, men om man inte ger tittarna någon slags tillfredsställelse så kommer det inte finnas några tittare kvar till en (eventuell!) andra säsong. att roman var en upir visste man ju, men jag visste i alla fall inte vad det var. (imponerad över att jag lyckades hålla mig ifrån google!) men det hade ju egentligen inget med huvudstorylinen att göra. jag tycker att man skulle utvecklat det tidigare och integrerat det mer i storyn. inte nödvändigtvis vampyrer vs. varulvar som det var i de första säsongerna av vampire diaries, men att åtminstone gå lite djupare in i själva mytologin. men jag hoppas att det får en andra säsong. jag har ungefär samma känsla som efter jag såg första säsongen av teen wolf. det var kanske inte superbra, men det har definitivt potential. (och teen wolfs andra säsong blev ju faktiskt riktigt bra.)
 
vi såg senaste vampire diaries också. (4x22.) tankar:
 
- alaric! lexie! så himla fint att se dem igen. är fortfarande lite arg för att de dödade lexie så tidigt. jag älskar hennes och stefans relation. och matt davis, kom tillbaka för alltid! nu när cult ändå gick åt helvete. alaric och damon tillsammans är fantastiska. jag brydde mig inte särskilt mycket om jeremys återkomst insåg jag dock. det gör inte mig så mycket att han är död.
 
- när matt och rebekah pratade om graduation och matt sa att han inte ville bli en vampyr så blev jag väldigt pepp på tanken att han skulle bli det. jag tror att han skulle vara en göttig vampyr. lite som caroline ungefär. 
 
- och att bonnie är död? det tror jag inte det minsta på. ingen är död på riktigt i vampire diaries förrän det varat i minst två avsnitt. det finns alltid ett kryphål någonstans.
 
- och att silas är död? det tror jag ännu mindre på. man kan inte bygga upp en big baddie en hel säsong och sen tar det slut sådär. det kan jag inte tänka mig, vampire diaries brukar vara bättre än så. är så pepp på säsongsavslutningen på fredag!
 
 

trettio.

Kategori: tv.

 
 
varning för supernördigt inlägg!
 

jag har spenderat kvällen med att se ikapp lite serier. såg de två sista avsnitten av go on. nbc meddelade idag att de inte ger den en ny säsong. stackars matthew perry can't catch a break. jag har inte sett studio 60 on the sunset strip, och mr sunshine var väl egentligen inte så mycket att hurra för, men jag gillade verkligen go on. happy endings fick samma besked, även om den eventuellt kommer köpas av en annan kanal. och sen tidigare hade två serier jag tittade på lagts ner, don't trust the bitch in apartment 23, som var en av de roligaste komedierna på mycket länge (james van der beek, vem anade att han kunde vara så rolig?), samt 666 park avenue. (är lite mer förstående för att den las ner.)
 
 
jag har även sett säsongens tre sista gleeavsnitt. det finns nog ingen i tv-världen som får ta så mycket skit som ryan murphy. jag har älskat honom ända sen han gjorde popular. the new normal (som också blev nedlagd) var inte riktigt min grej och american horror story har jag inte vågat se än. men jag tycker att han gör ett bra jobb med glee, och särskilt den här säsongen, som blev så bespottad när det kom fram att tiden skulle delas mellan new york och lima och att en del gamla karaktärer skulle få mindre utrymme. men jag tycker att det gjorts på ett riktigt bra sätt, de nya karaktärerna är bra och new york-storylinen känns helt naturlig. i de här tre avsnitten fanns det några saker som stod ut. jag gillade inte alls hela catfishgrejen, den kändes väldigt märklig och inte ett dugg trovärdig. rachels andra callback för funny girl, när hon sjöng "to love you more", fantastiskt. lea michele alltså, vilken kvinna. och det andra numret jag verkligen gillade var första låten de körde på regionals, "hall of fame". och! samuel larsen var tillbaka. hurra! glee har ju redan förnyats för två säsonger till så jag hoppas han får vara med då också. 
 
 
och apropå don't trust the bitch in apartment 23:
 
 
 

tjugonio.

Kategori: allmänt.

 
 
var och bowlade på o'learys igår med annes familj. jag hade två mål: komma över 100 poäng samt att komma bättre än sexa. (vi var sju pers.) lyckades inte med något av dem. 
 
 
anne in action. (notera de enorma fönstren till vänster. det enda jag kunde fokusera på var "kasta inte ut klotet genom fönstret, kasta för i helvete inte ut klotet genom fönstret!")
 

efter att ha bowlat och ätit en göttig portabelloburgare så drog jag och anne (jonas kom sen.) till möllan, balthazar närmare bestämt. när vi var där senast så svimmade en kompis, så anne fick dra fram sina nursingskills. och det behövdes denna kvällen också. vi satt på uteserveringen och ser hur två män kommer släpandes på en redlöst full kille, och sätter honom vid en trappuppgång. och sen bara går därifrån?! en annan tjej ringde ambulans medan anne försökte få kontakt med honom och kolla så han inte tappade medvetandet. killen kunde inte säga var han bodde eller ens vad han hette. ambulansen kom snabbt och tog med honom sen. hoppas så att det gick bra, himla läskigt. 
 
 
 
 
 

tjugoåtta.

Kategori: allmänt.

 
 
detta har varit en lång och hård dag. det började med att jag vaknade sex imorse, på grund av åskan. och det var ganska mysigt, trots att jag bara sovit fyra timmar. kunde inte somna om, men kände mig faktiskt genuint glad för en gångs skull. 
 
men sen inträffade något, vi kan kalla det en incident. och så var det med det goda humöret och den här dagen. som tur var har jag världens bästa vän som kom hit och höll mig sällskap. och det gjorde allt bättre. när han åkt hem tänkte jag att jag skulle brodera lite på mitt nördiga projekt, men det gick inte. (skakig gånger tre: ångestskakningar, biverkningsskakningar och koffeinskakningar.) såg på hockey istället. när anne kom hem vid tio hade han köpt med sig godis och två sorters chips. männen i mitt liv alltså. så himla fantastiska.
 
 
 
och för att avsluta dagen på ett bra sätt så såg vi precis senaste vampire diaries. (4x21.) några tankar:
 
- fantastiskt kul när damon och stefan torterar elena och sen släcker hennes brinnande arm med en brandsläckare.
 
- gillade hur de fick elena att flip the switch back. stackars matt bara, han har det inte lätt. stackarn är den enda utan superpowers. han duger bara som lockbete för hungriga vampyrer. och dessutom är han den enda av dem som åldras. 
 
- vet inte riktigt om jag tror på att bonnie kommer göra katherine mer odödlig än hon redan är. det känns alldeles för enkelt.
 
- jag hoppas att de ger klaus ett bigger send-off än att bara "hoppsan! nu åkte han visst till new orleans." han har ändå varit en så stor del av serien under flera säsonger. go out with a bang säger jag!
 
- och! säsongsfinal nästnästa fredag! med tanke på hur bra de tidigare varit så har de en del att leva upp till. ser fram emot att få återse en del gamla karaktärer. mest hoppas jag att alaric dyker upp. saknar hans scener med damon. och nu när klaus försvinner blir det inga damon/klausscener heller. ser också fram emot att dels få se hur silas ser ut (har verkligen aktivt undvikit att spoila vem det är som ska spela honom.) samt få reda på vad som är den riktiga historian bakom allt. för det är aldrig så enkelt att det är som det verkar. och vampire diaries avslutar alltid med ett riktigt wtf-moment. peppen!
 
 
 
 
 

tjugosju.

Kategori: åke.

 
 
idag solade åke sig i en tvättkorg: 
 
 
trots att jag och åke varit oskiljaktiga i snart nio år så är detta fortfarande min reaktion varje gång jag ser honom:
 
 
 

tjugosex.

Kategori: allmänt.

 
 
dagens aktiviteter:
 
- såg dokumentären the central park five. gillade den!
 
- hängde med världens bästa alex. alltid fint!
 
- fick sjukt mycket spö av anne i smash. aldrig fint!
 
 
 

tjugofem.

Kategori: allmänt.

 
 
inte nog med att jag lägger pussel, virkar och prenumererar på en korsordstidning. här kommer spiken i pensionärskistan: ska spendera fredagskvällen med att brodera korsstygn. att det ska bli något extremt nördigt och icke-pensionär av det är en annan femma.
 
 
 
 
 
 

tjugofyra.

Kategori: allmänt.

 
 
long time, no see. jag har faktiskt varit ovanligt upptagen den senaste tiden. minipubrunda inklusive biljard med anne, josse och johannes. och sen hiphop(!)klubb på babel dagen efter. och till sist valborg i tisdags med fantastiska människor hemma hos jossa och mange. 
 
 
senaste tidens nörderi då också:
 
game of thrones 3x05 - gillade hela återupplivningsgrejen med dondarrion, men hoppas att det förklaras, och utvecklas, lite mer så småningom. så himla sorgligt när arya frågade om en man som inte hade ett huvud kunde återupplivas. något som däremot var fantastisk roligt var när tywin först berättar för tyrion att han ska gifta sig med sansa, och cersei sitter där och ser så sjukt nöjd ut. till det kommer fram att hon ska gifta sig med loras. hennes min var priceless. och tywin är verkligen helt hänsynslös, även mot (eller kanske i synnerhet mot) sina barn. i övrigt var det inte så mycket. det var väl meningen att man skulle tycka lite synd om jaime, och visst, det gör man ju. men det är väldigt svårt att veta huruvida det är genuint eller ej.
 
vikings 1x09 - säsongsavslutning! det är alltid lite svårt att veta hur en kabelserie kommer lägga upp sitt sista avsnitt för säsongen, då de inte riktigt lever efter samma spelregler som andra. det var ju inte direkt en wtf-avslutning a la vampire diaries. det var väl cirka ingen som var förvånad över att rollo förådde ragnar direkt. utöver det, flera karaktärer som dog, men ingen som man egentligen kände särskilt mycket för. ser hur som helst fram emot nästa säsong väldigt mycket, då vikings definitivt är min favorit av de serier som började den här säsongen. 
 
hemlock grove 1x07 - och här är saker precis lika märkliga och obehagliga som vanligt. detta kändes dock lite som ett utfyllnadsavsnitt, det hände inte så mycket som egentligen förde handlingen framåt. mer än typ att roman är arvvingen till allt familjen äger, inte hans mamma. samt den sjuka sexscenen (snarare våldtäktsscenen) med roman. anne tyckte att det var mycket viktigt att jag noterade följande samt att det var hans teori: roman är pappan till sin kusins barn. han har fått henne att glömma det på samma sätt som han gjorde med tjejen i dagens avsnitt. 
 
the following 1x09 - hela grejen med att de skulle mörda kvinnor som delade namn med joes fru var väl lite märklig, men egentligen helt i linje med vilka freaks dessa människor är. att jacob fick ta livet av paul var väl lite symboliskt och fint, om man nu kan säga så om en sån sak. i övrigt blir jag lite irriterad över emmas svartsjuka. det känns så klassiskt "vilsen tjej blir kär i en crazy man" liksom. men spännande att se hur dynamiken förändras nu när jacob är tillbaka. 
 
vampire diaries 4x20 - det här var då introduktionen till nästa års spinoff. jag är lite kluven till det här. samtidigt som jag älskar klaus, och alltid vill se mer av honom, så finns ju risken att det bara blir pannkaka av det hela och därför ingen klaus alls så småningom. innan jag såg dagens avsnitt så undrade jag verkligen vad hayley skulle ha med saken att göra, men okej, hon är preggers med klaus barn. det känns något out of character att han helt plötsligt skulle vilja ha ett barn. ja, visst, han är ensam och sådär. men ändå. kan inte tänka mig en sämre förälder än klaus ungefär. och så vet jag hur det brukar gå med serier när karaktärer får barn (snoozefest) så jag hoppas verkligen inte att de löper linan ut med den idén. något jag tänkt på de senaste avsnitten är att man har aldrig, såvitt jag minns, få se elijah vampire it up så att säga. idag tog han livet av minst en vampyr genom att slita ut hjärtat, men det var offscreen. bara en liten observation så att säga.
 
 
världens bästa karaktär.
 

i övrigt har jag verkligen utnyttjat min tvlicens om man säger så. dokumentärer jag sett de senaste dagarna: om de första människorna som bosatte sig på grönland, om hur kontinenten europa bildades, om djurlivet på arabiska halvön samt om florens historia och uppbyggnad. känner mig så himla bildad. kvar som jag ska se nu är en om barnen som stals från sina föräldrar i spanien under tiden franco regerade, tre avsnitt om universums uppkomst och en dokumentär om the central park five. god bless svtplay!